lørdag 25. april 2009

Gang of Four + Talking Heads


Vi er tilbake!
Etter massivt press fra både venner og bekjente, har vi endelig tatt oss på tak.
Vinylklubb har store planer, både syre-kveld med Kristoffer Unstad, Maraton-dag med Audun Selnes (en gutt med intet mindre enn tre versjoner av denne), singelspesial og mulig vinylpodkast med både den ene og den andre og den tredje.

25. april.
Som en oppladning til kveldens fortsettelse av Kjerringråkk har vi hørt to plater vi har lovet dere tidligere.

Gang of Four - Hard (1983)





Post-punkerne i Gang of Four er ikke et band vi personlig har et nært forhold til, men helt klart et fint band å sjekke ut. Noe aner oss at ikke "Hard" er den beste plata som er å finne. Det er litt ensformig, vi blir ikke fanga.
Et absolutt høydepunkt er riktignok andre låta på plata, I Fled. En herlig funk inspirert låt. Bassisten får utfolde seg så fritt at man bare må elske det. Tanker går til gamle Jackson 5 basslinjer når man hører denne låta. Funkeeey.
Alt i alt ei ok plate.








Talking Heads - True Stories (1986)

Høyere forventninger til kveldens andre plate. Talking Heads er blandt annet et høyt verdsatt band i Thorbjørnsen-familien. True Stories er i tillegg til denne plata navnet på en film, regissert av frontfigur David Byrne selv. Det er riktignok ikke soundtracket til filmen, som Byrne også skrev musikken til, men coverversoner av låtene.

Plata pangstarter med Love For Sale, ei skikkelig godlåt som bringer fram rocke-fot så vell som dansefot. Rå vokal og herlige riff. Resten av plata har en litt annen stil, rock ispedd piano og elementer fra såkallt "world music" - congas, shakers og knipsing fingers. Dream Operator er en småepisk ballade.
Fin skive.

Det fins også en annen TH-plate i vinylklubbs besittelse. Naked.
En annen dag, en annen vinylklubb. Vi høres.

Son og Sig





Besøk